Loading...

Fys- och Hälsotester

PTmax utför en enkel muskelscreening vid all personlig träning. Dessutom utförs följande tester efter önskemål och i samråd med kunderna:

 • STYRKETESTER
 • AEROBA TESTER
  (KONDITION)
 • ANAEROBA
  TESTER
 • KOORDINATIONSTESTER
 • KROPPSANALYSER
 • HÄLSOTESTER

Maxtester i styrketräning (genomförs under en PT-timme)

Coopers test (genomförs under en PT-timme)

Submaximalt steptest (genomförs under en PT-timme)

Rodd 3 000m (genomförs under en PT-timme)

Sprinttester löpning (genomförs under en PT-timme)
Flygande 30 m
Acceleration 10m, 20m, 30m
Roddtester (genomförs under en PT-timme)
Rodd 500m

Harres test (genomförs under en PT-timme)

Kroppsanalys Enkel (genomförs under en PT-timme)

Kroppsanalys Avancerad (genomförs under en PT-timme)

Kroppssammansättningsmätning (genomförs under en PT-timme)

Åderförkalkningstest – 1 200 kr

Fettsyreprofilstest – 1 900 kr

Maxtester i styrketräning

Maxtester i styrketräning sker i följande moment:

 • Bänkpress
 • Marklyft
 • Knäböj

Coopers test

Coopers test är ett konditionstest utvecklat av Kenneth H. Cooper på 1960-talet. Testet utvecklades för att använda på militär och går ut på att springa så långt som möjligt under tolv minuter. Kenneth H. Cooper menade att sträckan som personen hinner är nära sammankopplat med, och därmed ett mått på, syreupptagningsförmågan. PTmax använder sig av en förenklad variant där man springer 3 km på tid och sedan får ett testvärde på syreupptagningsförmågan utifrån detta.

Steptest (submaximalt)

Steptest är ett submaximalt test som visar vilken kondition en person har. Testet utförs genom att testpersonen går upp och ner från 30 cm hög låda i ett jämnt men lugnt tempo. Därefter avläser man i en tabell vilken uppskattad kondition testpersonen har.

Harres test

Harres test kombinerar flera koordinativa egenskaper med snabbhet, explosivitet samt rörlighet. Testet innehåller accelerationer, kullerbytta, riktningsförändringar samt snabba nedhukningar genomfört i ett givet mönster som syns i illustrationen nedan:

Sprinttester

Sprinttester i löpning på Bosön eller friidrottbana enligt följande:

 • Flygande 30m
 • Acceleration 10m, 20m, 30m

Flygande 30m
Flygande 30 meter innebär att man under 30 meter accelererar och därefter går klockan igång och stannar efter 60 meter vilket innebär att tiden bara tas på de sista 30 metrarna.

Acceleration 10m, 20m, 30m
Acceleration innebär att man från stillastående alternativt från startblock tar tiden fram till 10m, 20m eller 30m.

Roddtester

Roddtest med tidtagning på roddmaskin på följande distanser:

 • 500 meter
 • 3000 meter

Kroppssammansättningsmätning

PTmax mäter alla sina PT-kunders kroppssammansättning om det är önskvärt. Kroppssammansättningen anger fördelningen fett och muskelmassa på kroppen.

Du får en kort återkoppling och dokumenterade resultat.

Kroppsanalys Bas - 1 750 kr

Kroppsanalys Bas är indelad i följande fem delområden:

 1. Kroppssammansättning
 2. Hållning
 3. Rörlighet
 4. Stabilitet & Andningsmönster
 5. Aktivering inre magmuskler och säte

Dokumentation av resultaten under punkt 1-5 inklusive kommentarer och förslag på åtgärder ges i ett skriftligt protokoll.

Kroppsanalys Avancerad - 2 500 kr

Kroppsanalys Avancerad är indelad i följande sju delområden:

 1. Kroppssammansättning
 2. Hållning
 3. Rörlighet
 4. Stabilitet & Andningsmönster
 5. Aktivering inre magmuskler och säte
 6. Styrka
 7. Kondition, snabbhet & koordination

Dokumentation av resultaten under punkt 1-7 inklusive kommentarer och förslag på åtgärder ges i ett skriftligt protokoll.

Punkt 1-5 ovan motsvaras av en Kroppsanalys Bas.

Åderförkalkningstest 60 min – 1 200 kr

Ett åderförkalkningstest mäter elasticiteten på dina kärl och förebygg hjärt – kärlsjukdomar. Tyvärr räcker det inte med att bara mäta blodfetter, blodtryck och blodsocker. Drygt hälften av alla som drabbas av hjärtinfarkt har normalt blodtryck och normala blodsocker- och blodfettsnivåer. En arteriografi-undersökning mäter elasticiteten i dina kärl och därmed graden av åderförkalkning.

Undersökningen liknar en blodtrycksmätning. En manschett placeras över överarmen som mäter pulsvågshastigheten. Denna hastighet är korrelerad med graden av åderförkalkning.

Beställ din arteriografiundersökning som åderförkalkningstestet heter här: http://mfshopen.se/halsotester/arteriografi-undersokning-60-min/

Fettsyreprofilstest + 30 min återkoppling – 1 900 kr

En fettsyreprofil ger dig en fullskalig överblick över blodets innehåll av fettsyror. Samtliga former av de fleromättade fettsyrorna redovisas där mängden EPA, DHA, arakidonsyra, totalt omega-3, totalt omega-6 samt balansen mellan EPA och arakidonsyra är särskilt intressant. Även mättade fettsyror redovisas liksom transfettsyror samt omega-7 och omega-9.

I paketet ingå 1 burk Arctic Meds fiskolja som är den bästa på den svenska marknaden. Med en högklassig formula av marin naturlig fiskolja och oxidationsskydd ger produkten dig de bästa förutsättningarna för optimering av hälsa i hjärnan, hjärtat, cirkulationen och immunförsvaret. En burk ger dig ungefär dagsbehovet för 30 dagar.

Du får 60 minuters återkoppling av mf Gruppens Jonas Bergqvist antingen på plats på mf Gruppen i Stockholm eller via Skype/telefon där livsstilsvanor kartläggs och råd om optimering ges utifrån testresultatet.