Loading...

TRIATHLON

Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs i en följd utan avbrott och den som är först i mål efter sista grenen (oftast löpning) vinner tävlingen. Växling sker mellan sim- och cykelmomentet samt mellan cykel- och löpmomentet i det speciella växlingsområdet där triathleten på sin reserverade plats förvarar cykel, löpskor samt kläder och tillbehör för de olika momenten.

Träningssäsongen är uppdelad mellan off-season och tävlingssäsong där målet under off-season är långsiktigt bygga upp kondition, styrka och uthållighet genom övervägande uthållighetsträning och intervallträning för att ju närmare tävlingssäsongen mer lägga fokuseringen på snabbhet. Varje delmoment kan tränas var för sig eller i så kallade ”bricksessions” där man försöker vänja kroppen att växla mellan de olika momenten, främst mellan cyklingen och löpningen där benen ofta kan kännas stela och många upplever att de behöver flera kilometers löpning innan det rätta löpsteget kommer.

Inspiration: Se Lisa Nordén när hon under OS i London 2012 är med om en av de mest rafflande målgångarna i olympiadens historia

Prova på: Hitta din lokala simklubb här: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSimforbundet/Forforeningar/Hittaklubbarochdistrikt/. På många platser anordnas crawlkurser för vuxna. Googla runt och hitta var din närmaste kurs äger rum.

Bli bättre: Välkommen att boka personlig träning med PTmax för att bli en bättre triathlet. Boka PTmax